Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Sober Festival 22

October 1, 2022 7:00 am - 11:00 pm

Ønsker du bedre helse, mer livsglede og vitalitet? Bli med på Sober Festival i Oslo Sentrum lørdag 01.10.22, og lær metoder og enkle grep som gir dokumenterte resultater!

Vi inviterer til en dag fullspekket med arrangementer som Morningbeat (dans deg glad om morgenen), kurs i Wim Hof metoden (pusteteknikk og isbading motvirker stress og depresjon), kurs i miksing av sunne og smakfulle drinker (god mat og drikke skaper hverdagsglede og god helse), prøvesmaking av spennende alkoholfri drikke (å velge alkoholfritt har mange sunne fordeler), live samtaler med kjente profiler og interessante foredrag (la deg inspirere av andres gode valg)    og konsert (dans og samvær gir lykkefølelse lenge etter at festen er slutt).

Vi forventer 300 besøkende i løpet av dagen og vil gjerne se DEG der. Påmelding åpner 02.09. og billettene koster bare 100 kr! Medlemmer i IOGT og Juvente har gratis adgang hele dagen. Medlemmer i IOGT, Juvente og andre samarbeidende organisasjoner vil bli prioritert om arrangementet blir fullt.

Tid: 01.10.22 kl 07 – 23 (kom og gå som du vil!)

Sted: Sub Scene, Rosenkrantz gate 17 (rett ved rådhusplassen)

PROGRAM

Morgen og formiddag, sunn livsstil

 • 07.00 – 09.30 Morningbeat og yoga 
 • 09.30 – 10.00 Enkel servering med frukt og nøtter
 • 10.00 – 13.00 Kurs i Wim Hof-metoden, pusteteknikk og isbading NB! Maks 60 plasser.

Introduksjonskurs til Wim Hof-metoden med Monica Rongve

Isbading er blitt en populær aktivitet for mange. Det er mange grunner til det, men en av dem er nok at isbading har vist seg å være et effektivt virkemiddel mot stress, angst og depresjon og gir bedre søvn. Et deilig isbad gir (merkelig nok) en varm og god følelse i kroppen, som gir deg en ro, tilstedeværelse og tilfredshet i livet. Men å bade i kaldt vann kan være utfordrende for mange – det handler om å ta kontroll over både pust, kropp og sinn.

Monica Rongve er utdannet Helse og treningsterapeut fra Norges Idrettshøgskole. Hun har studert 3 år Innerlife terapi (livsveiledning og psykisk massasje). I 2018 tok hun instruktørutdanningen innen Wim Hof Metoden (WHM). Monica har gjennom denne metoden opplevd økt livskraft og livsglede. Hun har et brennende ønske om å lære denne metoden til alle som ønsker å gjøre en forskjell i livet sitt, med tanke på egen helse og indre livskraft.

Ta med egen matte til å ligge på, håndkle og badetøy.

NB! Kun 60 plasser og egen påmelding.

Foredrag og samtaler

 • 13.00 – 18.00 Stand og prøvesmaking av kombucha, Villbrygg m.m.
 • 14.00 – 16.00 Foredrag med Villbrygg, Empress, Movendi, Gnista, Oddbird m.fl.
 • 16.00 – 16.30 Kurs i drinkmiksing (alkoholfritt) med Arnt Steffensen
 • 16.30 – 17.30 Debatt: Jobbfest med Maik Dünnbier
 • 17.30 – 18.30 Samtale med Atle Pettersen, Sofie Frøysaa, Belinda Jakobsen

Stand og prøvesmaking av alkoholfri drikke

No-Lo (no or low alcohol) trenden vokser og stadig flere velger alkoholfritt til både hverdag og fest. Dermed øker også tilbudet av forskjellige typer drikke. Vi har invitert noen av de mest spennende aktørene til å vise frem produktene sine og la deg smake om du vil. Det vil også være mulig å kjøpe med seg produkter hjem.

Villbrygg

Villbrygg lager kompromissløs alkoholfri drikke ved å fermentere blant annet urter og nordiske ville vekster. Skapt fra et behov for spennende alkoholfri drikke som kan nytes slik vi vanligvis nyter alkohol. Drikkene våre har komplekse smaker og finnes på alt fra Michelin restauranter til nabolags-bistroer, cocktailbarer og gourmet-butikker over hele Norge.

Villbrygg stiller med egen stand hvor du kan smake på flere av produktene deres og lære om hvordan de tenker rundt produktene sine og hvilke smaker som passer til hva. Det kan også hende de har med seg en spennende nyhet…

Webside: https://www.villbrygg.com/products

 

Gnista

Gnista är ett svenskt företag som gör handgjorda alkoholfria spriter och inte-rödvin. Det är drycker för personer som gillar den komplexa smaken av sprit, drinkar och vin men som vill avstå alkohol (för kvällen eller för evigt). Företaget föddes känslan av att denna växande grupp (där bartenders är centrala) förtjänar riktigt bra drycker, där komplexitet, munkänsla, tanniner, syra och intensitet är centrala. Sedan lanseringen 2019 har företaget inte bara blivit prisade och fått stor internationell uppmärksamhet, utan också varit en av de varumärken som drivit på utvecklingen av den nya kategorin “alkoholfri sprit”.

Webside: https://www.gnistaspirits.com/

 

Fredagsmocktail med Arnt Steffensen

Ønsker du supergode drinker uten alkohol med overraskende smaker og wow-faktor? Da er dette standen for deg! I boka Fredagsmocktail finner du rundt 40 oppskrifter på mocktailer du enkelt kan lage hjemme. De fleste ingrediensene til de alkoholfrie cocktailene kjøper du i nærmeste matbutikk, for har du frisk juice, te, kaffe eller alkoholfritt øl og sitruspresse, cocktailshaker og isbiter, kan du lage mye godt. Bli kjent med oppskriftene i boka, møt forfatteren selv og lære om hvordan du lager smakfulle alkoholfrie drinker til enhver anledning.

 

Empress

Empress er et norsk alkoholfritt bryggeri som lager botaniske brygg med moderne alkymi for å lage avanserte tonics som endrer måten vi drikker på og gir sansene næring. Empress har både kombucha og annen fermentert drikke inspirert av klassiske rosé- og hvitvin. De lager også fantastisk gode drinker, hvor produktene deres er sentrale.

Empress stiller med egen stand hvor du kan smake på flere av produktene deres og lære om hvordan de tenker rundt produktene sine og hvilke smaker som passer til hva. Produktene selges også avkjølt og klar for nytelse i kaféen under Sober Festival.

Webside: http://www.empressbrew.no

IOGT

IOGT er sammen med Movendi international arrangør av Sober Festival 22.

IOGTs visjon er at alle mennesker skal kunne leve frie, rike og meningsfylte liv, og en verden hvor rusmidler ikke står i veien for dette. Derfor arbeider vi for en politikk som kan redusere forbruket og skadene, vi har forebyggende prosjekter og et omfattende sosialt arbeid for å støtte de som sliter med egne og andres rusproblem.

Rusproblemer kan best forebygges gjennom en bred folkelig mobilisering og en politikk som regulerer omsetningen. Da må tradisjonene rundt alkoholbruk utfordres. Vi vil bidra til at flere setter spørsmålstegn ved rollen som alkohol og andre rusmidler har i vår kultur, og gjøre det enklere å ta rusfrie valg.

På standen vår kan du lære mer om organisasjonens arbeid og tilbud til medlemmer, diskutere ruspolitikk eller bare slå av en prat.

Movendi International

Movendi International er den største uavhengige globale bevegelsen for utvikling gjennom alkoholforebygging.

Vi forener, styrker og støtter sivilsamfunnet til å takle alkohol og andre rusmidler som alvorlige hindringer for utvikling på personlig, samfunnsmessig, samfunnsmessig og globalt nivå.

På standen til Movendi international kan du lære mer om organisasjonens arbeid, diskutere internasjonal ruspolitikk eller bare slå av en prat.

 

 

 

Foredrag

Villbrygg – Vanessa Krogh

VILLBRYGG gjør det mulig å nyte gode smaker samtidig som du tar vare på deg selv og naturen. Deres visjon og reise er basert på egne erfaringer og ønske om å lage et produkt som var i pakt med naturen, samtidig som det var meningsfullt. De så at mellom ytterpunktene alkoholfritt og alkoholholdig drikke, fantes det lite å velge mellom. De spurte seg: Finnes det en mulighet for noe nytt? Svaret ble etter hvert til Villbrygg. Nylig gikk Villbrygg ut med en folkefinansiering og endte opp med over 900 investorer, som ga seks millioner i kapital og dermed muligheten for å ansette flere og utvide virksomheten. På Sober Festival 22 får du høre mer om deres reise, hvordan de jobber for å utvikle produktene sine og hvilke planer de har for fremtiden.

Instagram: http://instagram.com/villbrygg

Empress kombucha – Anna Karenina

Kombucha er blitt en populær drikke de senere årene, med stadig flere produsenter og utvalg å velge mellom. Kombucha er kjent for sitt høye innhold av probiotiske bakterier som kan ha en positiv innvirkning på helsa – særlig på grunn av den gode effekten disse organismene har på tarmfloraen og fordøyelsessystemet. På Sober Festival får du møte en av de beste produsentene på markedet og får høre om hvordan de jobber med å utvikle og produsere produktene sine.

Instagram: https://www.instagram.com/drinkempress/

Movendi International – Kristina Sperkova

Hva er No-Lo trenden og hvorfor fortsetter den å vokse? Vinmonopol landet rundt rapporterer om økt salg av drikkevarer med lav alkoholprosent og alkoholfri drikke. Salget av alkoholfritt drikke økte med 23 prosent fra 2020 til 2021. I samfunnet er det et stadig økende helsefokus. Vi trener oftere, spiser mindre kjøtt og mer grønnsaker. Å kutte ned på alkoholinntaket er del av dette bildet. Kristina Sperkova fra Movendi international forteller deg mer om hvor og hvordan trenden har oppstått, hva som skjer rundt i resten av verden og hvordan det utvikler seg i Norden.

Webside: https://movendi.ngo/news/2020/01/24/norway-rising-nolo-trend/

Jobbfest med Maik Dünnbier

Hur kan vi stödja arbetsplatser när ännu fler kollegor snart kommer att träffas igen? Vilka risker behöver vi lyfta och vad kan vara värt att fundera på inför kommande konferenser, möten och kickoffer? Hur kan vi hjälpa arbetsplatser att tänka om och reflektera över hur de bedriver sitt sociala arbete? Detta är frågor som vi har funderat på, och det har resulterat i Jobbfesten.

Webside: jobbfesten.se

Wim Hof metoden – Monica Rongve

Monica Rongve holder Wim Hof Metode Kurs innen behandling, for privat, bedrifter og idrettsutøvere. Med fokus på helsefremmende metoder, mental trening og teambuilding. I dette foredraget gir Monica en kort introduksjon til de positive sidene ved Wim Hof metoden. Hun gir også et innblikk i hvordan en selv kan utforske isbading og forskjellige pusteteknikker.

Webside: https://monica-rongve.no

Mocktailkurs med Arnt Steffensen

En god mocktail hever stemningen ved alle anledninger! Arnt Steffensen er kokk og leder i Kost- og ernæringsforbundet i Delta, en fagforening for kokker og kjøkkenpersonell i offentlig sektor. Han har bl.a. gitt ut boka Fredagsmocktail – Virgin Mojito og andre alkoholfrie drinker. På Sober Festival gir Arnt Steffensen en grunnleggende innføring i å lage alkoholfrie drinker, med fokus på enkle ingredienser alle kan få tak i på nærbutikken eller lage selv, gjennom å mikse noen av de mest populære alkoholfrie drinkene på scenen. Etter kurset vil det være mulig kjøpe drinker i BedreUten Bar, hvor Arnt Steffensen lager og serverer drinker utover kvelden.

Politisk debatt med ungdomspartiene

Hvordan står alkohol i veien for ungdommers deltakelse i kulturlivet? Politikere fra alle de største ungdomspartiene møtes til debatt på scenen. Deltakere: (kommer snart)

Live sofaprat med Sofie Frøysaa, Atle Pettersen og Marius Sørli.

Komiker og samfunnsdebattant Sofie Frøysaa leder en samtale med programleder og artist Atle Pettersen og Marius Sørli. Det blir historier om monsterfylla i Tromsø, fyllekjøring som endte med fengselsstraff og morsomme og lærerike perspektiver på det å være alkoholfri i norsk drikkekultur.

Fest og konsert

 • 19.00 – 23.00 BedreUten Bar, alkoholfri bar 
 • 20.00 – 23.00 Konsert med DJ fra Morningbeat 

Afterparty

Bli med å avslutte en inspirerende, lærerik og morsom dag med musikk, dans og digg drikke. Morningbeat gir oss Eveningbeat og skaper suggererende stemning med dansbare rytmer. Arnt Steffensen serverer et utvalg av de mest populære og smakfulle Mocktails fra boka hans Fredagsmocktail. Kaféen til Sub Scene serverer også et rikt utvalg av alkoholfri øl, kombucha, milkshake, mineralvann te og kaffe.

Jazzcafé

IOGT-huset i Torggata 1 holder åpent fra kl 19 for de som ønsker å sette seg ned, høre på rolig musikk og snakke om dagens opplevelser med likesinnede.  Det serveres gratis kaffe, te og noe å bite.  Åpent for alle.

Stands

 • Empress
 • The Kombucha
 • Villbrygg
 • Leske
 • Lykkepromille
 • Cappelen Damm
 • IYoga
 • Morningbeat
 • Monica Rognve
 • Oddbird (SE)
 • ISH Spirits (Alkoholfri producent)
 • Gnista (SE)
 • Juvente
 • IOGT
 • Movendi International
 • Jobbfesten